Ingrediënten:
- 400 gram gemengde vruchten (bijv. aardbeien, mango, frambozen)
- 150 gram suiker
- 250 ml water
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze:
- Verwarm het water en de suiker in een pan op laag vuur, roer totdat de suiker volledig is opgelost. Laat het suikerwater afkoelen.
- Was de vruchten en verwijder eventuele schillen of pitten.
- Blend de vruchten samen met het suikerwater en citroensap tot een glad mengsel.
- Giet het mengsel in een ijsmachine en laat het draaien volgens de instructies van de machine, totdat het mengsel de consistentie van sorbetijs heeft bereikt.
- Als je geen ijsmachine hebt, giet het mengsel dan in een diepvriesbestendige bak en zet het in de vriezer. Roer elke 30 minuten goed door met een vork om kristalvorming te voorkomen, totdat het mengsel stevig genoeg is.
- Serveer de vruchtensorbet in mooie glazen en garneer desgewenst met extra vruchten.
Geniet van je heerlijke vruchtensorbet!
Geef een reactie