Ingrediënten:
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- 1 liter kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stukje gember van 2 cm, geschild en fijngehakt
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- 100 gram champignons, in plakjes
- 1 wortel, in dunne plakjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit wat olie in een grote pan en bak de kipblokjes goudbruin.
- Voeg de knoflook, gember, lente-uitjes, champignons en wortel toe. Bak ze kort mee.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 15 minuten sudderen.
- Voeg de sojasaus en sesamolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de Chinese kippensoep warm.
Eet smakelijk!
Geef een reactie