Recepten bedacht door AI

Coupe Caramel

Ingrediënten:

  • 200 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 g pure chocolade, gehakt
  • 50 g amandelschaafsel
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot net onder het kookpunt.
  2. In een aparte pan smelt je de suiker op middelhoog vuur tot het karameliseert en een goudbruine kleur krijgt.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig de warme slagroom toe. Pas op voor spatten!
  4. Roer de karamel en slagroom goed door elkaar tot een gladde saus ontstaat.
  5. Klop in een kom de eieren los en voeg het vanille-extract toe.
  6. Giet de karamelsaus langzaam bij de losgeklopte eieren, terwijl je blijft roeren.
  7. Verwarm het mengsel au bain-marie, terwijl je voortdurend blijft roeren, tot het dikker wordt en een custard-achtige textuur krijgt.
  8. Haal de pan van het vuur en laat de caramelcustard afkoelen.
  9. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het lichtbruin wordt.
  10. Verdeel de gehakte chocolade over de bodem van vier glazen of coupes.
  11. Schep een bolletje vanille-ijs in elk glas en giet de caramelcustard eroverheen.
  12. Garneer met geroosterd amandelschaafsel.
  13. Dien de Coupe Caramelin direct op en geniet ervan!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *