Recepten bedacht door AI

Verse bessen vla uit Finland

Ingrediënten:

  • 500 ml melk
  • 100 ml room
  • 100 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels maïzena
  • Verse bessen (bijvoorbeeld bosbessen, aardbeien, frambozen)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de melk en room in een pan op laag vuur, maar laat het niet koken.
  2. In een aparte kom, meng de eidooiers, suiker en maïzena tot een gladde massa.
  3. Giet een kleine hoeveelheid van het melkmengsel in de kom met de eidooiers en meng goed.
  4. Giet het eidooiermengsel terug in de pan met de rest van het melkmengsel.
  5. Verhit het mengsel op middelhoog vuur terwijl je constant blijft roeren, totdat het iets is ingedikt.
  6. Haal de pan van het vuur en laat de vla afkoelen.
  7. Plaats de vla in de koelkast en laat het minstens een uur opstijven.
  8. Voeg vlak voor het serveren verse bessen toe aan de vla.

Geniet van de heerlijke verse bessen vla uit Finland!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *