Recepten bedacht door AI

Frans Crème Brûlée

Ingrediënten:

  • 500 ml slagroom
  • 6 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • Extra suiker voor de karamel laag

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de slagroom in een pan op laag vuur.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en het vanillestokje toe aan de verwarmde slagroom. Laat het geheel ongeveer 10 minuten trekken.
  3. In een aparte kom, meng de eidooiers en suiker goed samen.
  4. Verwijder het vanillestokje uit de slagroom en giet de slagroom langzaam in het eidooiermengsel. Roer goed door terwijl je dit doet.
  5. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het op laag vuur. Blijf roeren totdat de crème iets dikker wordt. Pas op dat het niet begint te koken.
  6. Verdeel de crème over de schaaltjes en laat ze afkoelen. Zet ze vervolgens minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Net voor het serveren, strooi een dun laagje suiker over elke crème. Gebruik een brander om de suiker te karamelliseren en een knapperige laag te vormen.
  8. Laat de crème brûlée kort afkoelen voordat je ze serveert.

Eet smakelijk!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *