Ingrediënten:
- 500 ml slagroom
- 6 eidooiers
- 100 gram suiker
- 1 vanillestokje
- Extra suiker voor de karamel laag
Bereidingswijze:
- Verwarm de slagroom in een pan op laag vuur.
- Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en het vanillestokje toe aan de verwarmde slagroom. Laat het geheel ongeveer 10 minuten trekken.
- In een aparte kom, meng de eidooiers en suiker goed samen.
- Verwijder het vanillestokje uit de slagroom en giet de slagroom langzaam in het eidooiermengsel. Roer goed door terwijl je dit doet.
- Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het op laag vuur. Blijf roeren totdat de crème iets dikker wordt. Pas op dat het niet begint te koken.
- Verdeel de crème over de schaaltjes en laat ze afkoelen. Zet ze vervolgens minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- Net voor het serveren, strooi een dun laagje suiker over elke crème. Gebruik een brander om de suiker te karamelliseren en een knapperige laag te vormen.
- Laat de crème brûlée kort afkoelen voordat je ze serveert.
Eet smakelijk!
Geef een reactie