Ingrediënten:
- 250 g rood fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bosbessen)
- 150 ml slagroom
- 150 ml volle melk
- 75 g suiker
- 2 gelatineblaadjes
Bereidingswijze:
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Verwarm de slagroom, melk en suiker in een pan op laag vuur. Roer tot de suiker is opgelost.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het warme roommengsel. Roer goed door totdat de gelatine is opgelost.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
- Verdeel het rood fruit over de terrinevormpjes.
- Giet het roommengsel over het fruit in de vormpjes.
- Laat de terrines minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Serveren: Haal de terrines voorzichtig uit de vormpjes en serveer ze op een bordje. Garneer eventueel met extra rood fruit.
Geef een reactie