Recepten bedacht door AI

Terrines met rood fruit

Ingrediënten:

  • 250 g rood fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bosbessen)
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml volle melk
  • 75 g suiker
  • 2 gelatineblaadjes

Bereidingswijze:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Verwarm de slagroom, melk en suiker in een pan op laag vuur. Roer tot de suiker is opgelost.
  3. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het warme roommengsel. Roer goed door totdat de gelatine is opgelost.
  4. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
  5. Verdeel het rood fruit over de terrinevormpjes.
  6. Giet het roommengsel over het fruit in de vormpjes.
  7. Laat de terrines minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  8. Serveren: Haal de terrines voorzichtig uit de vormpjes en serveer ze op een bordje. Garneer eventueel met extra rood fruit.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *