Ingrediënten:
- 4 stevige handperen
- 200 g bloem
- 100 g boter
- 50 g suiker
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 150 ml melk
- 2 el abrikozenjam
- Poedersuiker, ter decoratie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.
- Mix in een kom de bloem, boter, suiker, ei, vanille-extract, bakpoeder en zout tot een kruimelig deeg.
- Voeg geleidelijk de melk toe en meng tot een glad beslag.
- Roer de perenblokjes door het beslag.
- Vet een vierkante bakvorm in en giet het beslag erin.
- Bak de piramidecake in ongeveer 40-45 minuten goudbruin en gaar.
- Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en bestrijk de bovenkant van de piramidecake met de jam.
- Laat de piramidecake afkoelen en bestrooi het met poedersuiker.
Serveer de Hollandse Peren Piramides als dessert of bij de koffie. Geniet ervan!
Geef een reactie