Recepten bedacht door AI

Hollandse peren piramides

Ingrediënten:

  • 4 stevige handperen
  • 200 g bloem
  • 100 g boter
  • 50 g suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 150 ml melk
  • 2 el abrikozenjam
  • Poedersuiker, ter decoratie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Mix in een kom de bloem, boter, suiker, ei, vanille-extract, bakpoeder en zout tot een kruimelig deeg.
  4. Voeg geleidelijk de melk toe en meng tot een glad beslag.
  5. Roer de perenblokjes door het beslag.
  6. Vet een vierkante bakvorm in en giet het beslag erin.
  7. Bak de piramidecake in ongeveer 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  8. Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en bestrijk de bovenkant van de piramidecake met de jam.
  9. Laat de piramidecake afkoelen en bestrooi het met poedersuiker.

Serveer de Hollandse Peren Piramides als dessert of bij de koffie. Geniet ervan!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *