Recepten bedacht door AI

Krokant bakje gevuld met roergebakken vruchten

Ingrediënten:

  • 4 velletjes filodeeg
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • 1 kopje gemengde vruchten (bijv. aardbeien, bosbessen, frambozen)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel maïzena
  • Slagroom (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de filodeegvellen in vierkanten van ongeveer 15×15 cm.
  3. Leg een velletje filodeeg op een bakplaat en bestrijk met gesmolten boter. Leg hierop nog een velletje filodeeg en herhaal dit tot je 4 laagjes hebt.
  4. Bak het filodeeg in de oven gedurende 8-10 minuten, of totdat het goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  5. Terwijl het filodeeg afkoelt, verwarm je een koekenpan op middelhoog vuur.
  6. Voeg de gemengde vruchten, suiker, citroensap en maïzena toe aan de pan. Roerbak gedurende 3-4 minuten, of totdat de vruchten zacht zijn en het mengsel iets is ingedikt.
  7. Haal de pan van het vuur en laat het vruchtenmengsel afkoelen.
  8. Vul de krokante filodeegbakjes met het roergebakken vruchtenmengsel.
  9. Serveren met een toefje slagroom indien gewenst.

Eet smakelijk!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *