Ingrediënten:
- 4 velletjes filodeeg
- 2 eetlepels boter, gesmolten
- 1 kopje gemengde vruchten (bijv. aardbeien, bosbessen, frambozen)
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel maïzena
- Slagroom (optioneel)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de filodeegvellen in vierkanten van ongeveer 15×15 cm.
- Leg een velletje filodeeg op een bakplaat en bestrijk met gesmolten boter. Leg hierop nog een velletje filodeeg en herhaal dit tot je 4 laagjes hebt.
- Bak het filodeeg in de oven gedurende 8-10 minuten, of totdat het goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Terwijl het filodeeg afkoelt, verwarm je een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gemengde vruchten, suiker, citroensap en maïzena toe aan de pan. Roerbak gedurende 3-4 minuten, of totdat de vruchten zacht zijn en het mengsel iets is ingedikt.
- Haal de pan van het vuur en laat het vruchtenmengsel afkoelen.
- Vul de krokante filodeegbakjes met het roergebakken vruchtenmengsel.
- Serveren met een toefje slagroom indien gewenst.
Eet smakelijk!
Geef een reactie