Ingrediënten:
- 200g pure chocolade
- 150g boter
- 150g suiker
- 3 eieren
- 100g bloem
- 1 theelepel vanille-extract
- Optioneel: slagroom en aardbeien voor serveren
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.
- Smelt de chocolade en boter samen in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water (au bain-marie). Roer tot ze volledig gesmolten en gemengd zijn. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
- In een aparte kom, klop de eieren en suiker samen tot een luchtig mengsel.
- Giet het chocolademengsel langzaam in het eimengsel en roer goed door.
- Voeg de bloem en vanille-extract toe, en meng tot een glad beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart wordt gestoken.
- Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
- Snijd in stukken en serveer met slagroom en aardbeien.
Geef een reactie