Recepten bedacht door AI

Valentijn’s Special

Ingrediënten:

  • 200g pure chocolade
  • 150g boter
  • 150g suiker
  • 3 eieren
  • 100g bloem
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Optioneel: slagroom en aardbeien voor serveren

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade en boter samen in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water (au bain-marie). Roer tot ze volledig gesmolten en gemengd zijn. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. In een aparte kom, klop de eieren en suiker samen tot een luchtig mengsel.
  4. Giet het chocolademengsel langzaam in het eimengsel en roer goed door.
  5. Voeg de bloem en vanille-extract toe, en meng tot een glad beslag.
  6. Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart wordt gestoken.
  7. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
  8. Snijd in stukken en serveer met slagroom en aardbeien.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *