Recepten bedacht door AI

Coupe Honingijs met druivencompote

Ingrediënten:

  • 500 ml honingijs
  • 300 gram druiven
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze:

  1. Was de druiven en verwijder eventuele steeltjes.
  2. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de druiven, suiker, maizena en citroensap toe.
  3. Roer goed door en laat het mengsel zachtjes pruttelen totdat de druiven zacht worden en de saus indikt.
  4. Zet de druivencompote apart en laat het afkoelen.
  5. Schep een bol honingijs in een coupe of glas.
  6. Giet een lepel druivencompote over het ijs.
  7. Herhaal de vorige twee stappen voor meerdere lagen.
  8. Garneer de coupe met een paar druiven bovenop.
  9. Serveer direct en geniet van deze heerlijke coupe honingijs met druivencompote!

Optioneel: Je kunt de coupe ook nog versieren met wat gehakte noten of een toefje slagroom.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *