Recepten bedacht door AI

Tomaatje opgevuld met Ganda Ham, aardappelpuree en oude Balsamico azijn

Ingrediënten:

  • 4 rijpe tomaten
  • 8 plakjes Ganda Ham
  • 500 g aardappelen
  • 50 ml melk
  • 50 g boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el oude Balsamico azijn

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de bovenkant van de tomaten af en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees voor later gebruik.
  3. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
  4. Wikkel 2 plakjes Ganda Ham om elke tomaat en zet vast met een cocktailprikker.
  5. Kook de aardappelen in een pan met water en zout tot ze gaar zijn.
  6. Giet de aardappelen af en pureer ze met een aardappelstamper of -pers.
  7. Voeg de melk, boter, zout en peper toe aan de aardappelpuree en roer goed door.
  8. Voeg het vruchtvlees van de tomaten toe aan de aardappelpuree en meng goed.
  9. Vul de uitgeholde tomaten met de aardappelpuree en leg ze in een ovenschaal.
  10. Besprenkel de tomaten met oude Balsamico azijn.
  11. Bak de tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de Ganda Ham knapperig is en de tomaten zacht zijn.
  12. Serveer de tomaatjes warm als bijgerecht of als voorgerecht.

Eet smakelijk!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *