Ingrediënten:
- 4 rijpe tomaten
- 8 plakjes Ganda Ham
- 500 g aardappelen
- 50 ml melk
- 50 g boter
- Zout en peper naar smaak
- 2 el oude Balsamico azijn
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de bovenkant van de tomaten af en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees voor later gebruik.
- Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en peper.
- Wikkel 2 plakjes Ganda Ham om elke tomaat en zet vast met een cocktailprikker.
- Kook de aardappelen in een pan met water en zout tot ze gaar zijn.
- Giet de aardappelen af en pureer ze met een aardappelstamper of -pers.
- Voeg de melk, boter, zout en peper toe aan de aardappelpuree en roer goed door.
- Voeg het vruchtvlees van de tomaten toe aan de aardappelpuree en meng goed.
- Vul de uitgeholde tomaten met de aardappelpuree en leg ze in een ovenschaal.
- Besprenkel de tomaten met oude Balsamico azijn.
- Bak de tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de Ganda Ham knapperig is en de tomaten zacht zijn.
- Serveer de tomaatjes warm als bijgerecht of als voorgerecht.
Eet smakelijk!
Geef een reactie