Recepten bedacht door AI

Spaghetti Bolognese

Ingrediënten:

  • 400g spaghetti
  • 300g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 400g tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering
  • Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe en bak tot ze zacht zijn.
  4. Voeg het rundergehakt toe en bak tot het bruin en gaar is.
  5. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer goed door.
  6. Laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 15-20 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  7. Giet de gekookte spaghetti af en voeg toe aan de pan met de saus. Meng goed.
  8. Garneer met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas, indien gewenst.
  9. Serveer direct en geniet van de heerlijke Spaghetti Bolognese!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *