Ingrediënten:
- 250 gram pasta naar keuze
- 200 gram gerookte zalm
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 100 gram cherrytomaten
- Handvol verse basilicumblaadjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
- Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
- Schil de komkommer en snijd deze in plakjes.
- Snijd de rode paprika in blokjes.
- Snipper de rode ui.
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de basilicumblaadjes fijn.
- Meng de pasta, gerookte zalm, komkommer, rode paprika, rode ui, cherrytomaten en basilicumblaadjes in een grote kom.
- Besprenkel de olijfolie en citroensap over de salade en meng goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de pastasalade minimaal 30 minuten in de koelkast rusten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Serveer de pastasalade koud als hoofdgerecht of als bijgerecht.
Geef een reactie