Recepten bedacht door AI

Hollandse erwtensoep

Ingrediënten:

  • 500g spliterwten
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 2 winterwortels, in plakjes gesneden
  • 1 knolselderij, in blokjes gesneden
  • 1 rookworst
  • 200g gerookt spek, in blokjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

  1. Was de spliterwten en breng ze met 2 liter water aan de kook.
  2. Voeg de prei, winterwortel en knolselderij toe en laat het geheel ongeveer 1,5 uur zachtjes koken.
  3. Voeg de rookworst en gerookt spek toe en laat de soep nog eens 30 minuten pruttelen.
  4. Haal de rookworst uit de pan en snijd deze in plakjes. Voeg de plakjes worst weer toe aan de soep.
  5. Breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.
  6. Garneer de erwtensoep met verse peterselie.

Eet smakelijk!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *