Ingrediënten:
- 500g uien, in dunne plakjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50g boter
- 1 el bloem
- 1 liter runderbouillon
- 1 laurierblaadje
- 4 sneetjes stokbrood
- 100g geraspte gruyère kaas
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit de boter in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak op middelhoog vuur tot de uien zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 20 minuten.
- Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg vervolgens de runderbouillon en laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat sudderen voor ongeveer 30 minuten.
- Verwarm de oven voor op grillstand. Verdeel de soep over ovenbestendige kommen en leg een sneetje stokbrood op elke kom. Bestrooi met geraspte kaas.
- Zet de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is, ongeveer 3-5 minuten.
- Haal de kommen uit de oven en serveer de Franse uiensoep warm.
Geef een reactie