Recepten bedacht door AI

Franse uiensoep

Ingrediënten:

  • 500g uien, in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50g boter
  • 1 el bloem
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 4 sneetjes stokbrood
  • 100g geraspte gruyère kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit de boter in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak op middelhoog vuur tot de uien zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 20 minuten.
  2. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg vervolgens de runderbouillon en laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat sudderen voor ongeveer 30 minuten.
  3. Verwarm de oven voor op grillstand. Verdeel de soep over ovenbestendige kommen en leg een sneetje stokbrood op elke kom. Bestrooi met geraspte kaas.
  4. Zet de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is, ongeveer 3-5 minuten.
  5. Haal de kommen uit de oven en serveer de Franse uiensoep warm.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *