Recepten bedacht door AI

Aardappelkroketten

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel
  • Zout en peper naar smaak
  • Plantaardige olie om te frituren

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Kook de aardappelen in een grote pan met water en een snufje zout tot ze gaar zijn.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze even afkoelen.
  4. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper of pureeknijper.
  5. Voeg de eieren, paneermeel, zout en peper toe aan de gestampte aardappelen.
  6. Meng alles goed door elkaar tot een stevig mengsel.
  7. Vorm kleine kroketten van het aardappelmengsel en leg ze op een bord.
  8. Verhit de plantaardige olie in een grote pan of friteuse tot 180°C.
  9. Frituur de aardappelkroketten in porties tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  10. Laat de kroketten uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  11. Serveer de aardappelkroketten warm als bijgerecht of snack.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *